Nätverk

Nätverksinstallation Stockholm

Välkommen att kontakta oss om du är i behov av att installera ett nätverk i Stockholm eller Västerås. Vi planerar och designar, drar kabel och kopplar in utrustning i nätverket. 

Välkommen att kontakta oss för mer information eller offert – vi kan bli din kompetenta partner när det handlar om nätverksinstallationer.

Nätverk ett måste i de flesta sammanhang

Merparten av den tekniska utrustning vi använder oss av numera behöver nätverk för att de ska fungera som det är tänkt. Vi ser till att du har ett nätverk som fungerar oavsett om det handlar om ett hem eller en arbetsplats. Vi projekterar, installerar och felsöker nätverk med såväl koppar, fiber och Wifi. Allt utförs enligt certifieringsstandard, vi kan även certifiera anläggningen för 25 års systemgaranti om du så önskar. 

Vi har stor kapacitet när det handlar om nätverksinstallation och kan utföra allt från hemmabruk till stora datahallar. 

Nätverksinstallationer Stockholm – så ser processen ut

Vi inleder med ett första besök hos dig som kund i Stockholm, Västerås och hela Mälardalen. Detta besök med offertförslag är givetvis kostnadsfritt.

  • Vi går igenom ditt nätverk på plats och ger dig ett förslag på åtgärder och ett kostnadsförslag för en förstärkning av ditt nätverk i hemmet eller på kontoret.
  • Om du väljer att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Om du säger ja så sätter vi igång arbetet med nätverksinstallationen omgående. Handlar det om ett mer omfattande besök så kommer vi på flera besök för att genomföra installationen.

Välj mellan trådbundet och trådlöst nätverk

När det handlar om nätverk finns det två olika typer av nätverk att välja mellan: trådlöst och trådbundet. Men i själva verket är den oftast förekommande varianten en kombination av dessa nätverkstyper. Såväl trådbundna som trådlösa nätverk dirigerar trafiken mellan de enheter som är anslutna till nätverket. Ansluter du en bredbandsrouter till ditt modem eller uttag kan flera datorer, smartphones och läsplattor dela på en och samma nätverksuppkoppling. 

Med rätt kunskaper om nätverk kan en privatperson sätta upp ett hemnätverk på egen hand – oavsett om det är trådlöst, trådbundet eller en kombination. Men det är alltid lätt att något går fel eller att nätverkets säkerhet inte når rätt nivå. Känner du minsta säkerhet så ska du kontakta oss för att utföra dina nätverksinstallationer – vi har gedigen kunskap och lång erfarenhet av att utför installationer av nätverk. Anlitar du oss kommer allt att utföras på ett korrekt och din säkerhet och integritet kommer inte att riskeras. 

Trådbundet eller trådlöst – fördelar eller nackdelar

Trådbundna och trådlösa nätverk har sina respektive fördelar och nackdelar. Det beror på vilka behov du eller dina medarbetare har och vilka förutsättningar för nätverk det finns i fastigheten.

Ett trådat nätverk har en högre säkerhetsnivå och en bättre förmåga att på kort tid transportera stora mängder data. Dessutom kan ett trådbundet nätverk vara väldigt prisvärt i jämförelse med ett trådlöst. Å andra sidan kan kostnaden för nätverkskablar bli stort om det måste dras kablar i fastigheten i samband med installationen. Ju fler datorer som ska anslutas till nätverket, desto högre blir kostnaden. 

Smidigt och billigt utan kabel

Ett trådlöst nätverk är i många fall det enklaste och billigaste sättet att ansluta datorer och andra enheter till ett nätverk. Nätverket använder sig av radiovågor för att sända ut en trådlös signal. Att det inte behövs några kablar gör denna typ av nätverk mycket flexibelt. Det blir mycket enkelt att flytta en bärbar dator mellan olika rum utan att behöva krångla med nätverkskablar och utan att tappa uppkopplingen. Nackdelen med ett trådlöst nätverk är att uppkopplingen är långsammare. Dessutom kan uppkopplingen bli osäker om du inte hanterar ditt Wifi på ett korrekt och säkerhetsmedvetet sätt. 

Underlätta din vardag med en riktigt bra uppkoppling
Låt oss ta hand om din nätverksinstallation i Stockholm eller Västerås
Kontakta oss